Комунальний заклад
"РІВНЕНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФТИЗІОПУЛЬМОНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР"

На Дубенщині спостерігається ріст захворювання на ТБ

None
69 випадків виявленого туберкульозу з яких 38 з бактеріовиділенням та деструктивними змінами у легенях зафіксували медики у Дубенському районі за 11 місяців поточного року.
Як і в багатьох районах Рівненщини на Дубенщині спостерігається ріст захворювання на ТБ.
Ситуація потребує вирішення, як на обласному, так і на місцевому рівнях й першим кроком до цього є впровадження регіональної програми на рівні ОТГ.
Про це, вчора, 09 грудня спілкувалися представники влади різних рівнів та медики під час координаційної ради, яка відбулася за ініціативи Дубенської РДА.
Захід відбувся за участі начальника управління розвитку медичної допомоги департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської облдержадміністрації Олени Гандзюк, головного секретаря обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ, директором КП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики РОР Людмили Рибчук, головного позаштатного фтизіатра департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської облдержадміністрації Валерія Тишковця, голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського та голови Дубенської районної ради Віктора Ковальова, голів територіальних громад, головних лікарів центрів ПМСД, міських і районних лікарень, працівники райдержадміністрації.
Зокрема, в рамках координаційної ради спілкувалися про проблематику та особливості обстеження уразливих груп населення до ТБ, транспортування мокротиння для діагностування недуги, можливість обстежувати населення з допомогою пересувного флюорографа, навчання лікарів і т.д.
В рамках заходу було рекомендовано розробити, затвердити та віднайти кошти на реалізацію програми по боротьбі з туберкульозом у Дубенському районі.
Працюємо далі...
(Фото зі сторінки голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського у ФБ)