Комунальний заклад
"РІВНЕНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФТИЗІОПУЛЬМОНОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР"

У Рівному відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу

None
 
Проходив захід під головуванням заступника міського голови Рівного Юрія Поліщука та зібрав представників медичних закладів, громадських організацій міста та освітян.
"У Рівному відмічається приріст захворювання на туберкульоз, а фтизіатрична служба має ряд проблемних питань, які потребують негайного вирішення, - зазначив під час доповіді директор Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру РОР Федір Аврука.
Зокрема, особливої уваги потребує питання ранньої діагностики туберкульозу на первинній ланці та відсутність систематичного підходу до флюорографічного обстеження дорослого населення. Додаткової уваги та вивчення потребує питання розробки алгоритмів збору та доставляння біологічного матеріалу та забезпечення доступу до сучасних методів діагностики.
"Підхід до лікування туберкульозу має бути міжсекторальним" - наголошує Федір Аврука - "Лише за таких умов можливе комплексне вирішення даної проблематики".
Особливо гостро постало питання забезпечення співфінансування та виконання регіональних програм протидії туберкульозу в Рівненській міській територіальній громаді. Задля комплексного вивчення цієї проблеми Юрій Поліщук ініціював проведення робочої зустрічі, яка запланована вже на наступний робочий тиждень.
Окрім того, присутні обговорювали проблематику соціального супроводу хворих, формування позитивного ставлення до здорового способу життя серед школярів та доцільність розширення доступу рівнян до скринінгу на ТБ